tiistai 19. lokakuuta 2010

Myeko - ilo silmälle


Vihdoinkin jotain ihan toisen näköistä, nimittäin luomu-kosmetiikkamarkkinoilla. Myeko hurmaa tummanpuhuvuudellaan. Ja testereiden perusteella myös tuotekoostumuksillaan.

Täydellisen ihonhoitosarjan tarjoava merkki on Eco Cert -luomu-sertifioitu. Sertifikaatti tarkoittaa, että kaikki raaka-aineet ovat ilman myrkkyjä kasvatettuja ja tuotteet eivät sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, mineraaliöljyjä tai eläinperäisiä ainesosia.

Paitsi ei aivan. Eco Cert on suhteellisen löyhä sertifikaatti. Se sallii muutamia raaka-aineita, joita muut luomu-sertifikaatit eivät hyväksy. Tällainen ainesosa on muun muassa Cocamidopropyl Betaine, kemiallinen puhdistusaineissa käytettävä koktail, joka valmistetaan kookosöljystä ja dimethylaminopropylamine-nimisestä aineesta. Käyttääkö Myeco jotain synteettistä? Tähän en vielä ole saanut vastausta.

Tarkan luomuilijan tulee siis tarkastaa myös Eco Cert -tuotteet - mikäli haluaa välttää synteettisiä ainesosia viimeiseen milliin asti. Tuoteselostetta (INCI-listaa) voi verrata vaikkapa Totuus kosmetiikasta -kirjan kattavaan selvitykseen tai netistä löytyviin listauksiin. INCI-lista ei kuitenkaan kerro kuin raaka-aineen alkuperän. Laatua se ei paljasta - kuten taas luomumerkintä.

Itse myyn sieluni kauneudelle ja tehokkuudelle ja ostan hyvällä omatunnolla Eco Cert -tuotteitaKIN. Syönhän ei-luomu-ruokaakin. Minulle riittää lähes täydellinen myrkyttömyys.

Myekoa voi ostaa muun muassa merkin verkkokaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti